Bacasians

divendres, 21 d’agost del 2009

El Mas de Sant Iscle comença la verema de la denominació d'origen Pla de Bages

(copiat de 3cat24.cat)

"Sant Fruitós de Bages (ACN).- Un any més el celler del Mas de Sant Iscle, de Sant Fruitós de Bages, ha estat el primer a veremar dels onze que integren la denominació d'origen (DO) Pla de Bages. El celler ha començat aquest divendres els treballs de recollida del raïm amb la varietat gewürztraminer, que seguiran aquest dissabte amb el sauvignon blanc. Jaume Vilanova, propietari del Mas de Sant Iscle, calcula que es recolliran entre 80.000 i 100.000 quilos de raïm. Aquest any la verema s'ha avançat uns deu dies respecte la de l'any passat arran de 'les últimes calors i també perquè el cep venia molt assaonat d'aigua, la qual cosa ha fet que la maduració s'hagi avançat, ha explicat Vilanova."